Bitcoin markedet

Bitcoin og gull

Bitcoin er verdens største digitale kryptovaluta med en markedsverdi på over 300 milliarder dollar. Det gjør den til en enorm motor i det digitale valutamarkedet som bare vokser og vokser. Det kommer stadig nye tilbydere av valuta på markedet og så å si alle ser opp til Bitcoin som første og største på markedet.

Den daglige handelen i kryptovaluta er enorm. Det største enkeltmarkedet for handlet i digital valuta er USA. Nå har akkurat utviklingsland sniffet interesse i digital valuta og utviklingslandene har tatt over handelen som største område for omsetning av digital valuta. Kina og Russland er de to landene som trekker mest mot digital valuta i det siste. Det har vært stor interesse fra folk i disse to landene og omsetningen fra disse to har økt betraktelig. Myndigheter i begge land har stoppet handelen av digital valuta for lokalbefolkningen lokalt. Det vil si at myndighetene ikke ønsker at det skal omsettes digital valuta innad i landet. Da Bitcoin ikke er regulert eller kan reguleres av lokale myndigheter, er dette noe vanskelig. Myndighetene slår da ned på handelen ved å ikke tillate selskaper å tilrettelegge for handel ved å lage børslignende mekanismer.

Dette er svært positivt for Bitcoin handel og ønsker at flere skal drive med dette. Venezuela er et land som sliter med korrupsjon og inflasjon. Bitcoin har på denne måten verdt et sted hvor man kan plassere pengene sine tryggere enn å la de stå i lokal valuta. Dette igjen skaper mer problemer for den lokale valutaen, da myndighetene vanskeligere kan kontrollere inflasjonen hvis flere og flere trekker seg ut av valutaen i landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *