Forbrukslån og medieomtale

Forbrukslån i media

Hvis du er en oppdatert mann eller dame som liker å følge med i aviser på nett eller på papir eller andre media vet dere godt av forbrukslån er en av de låntypene som blir skrevet om titt og ofte. Er det noe som kan være annerledes eller er det noe som kan forbedres med forbrukslån blir det nevnt. Det skrives lite om alle fordelene og det skrives lite om hvorfor det er så mange som tar dem opp.

Den siste tiden er det skrevet mye om hvor mange som kommer i økonomiske problemer grunnet forbrukslån og lånets konstante dyre kostander. Er du en som liker å ta opp gjeld? Vi tror det er veldig få som liker å ta opp gjeld selv om det nå er over 110 milliarder kroner som står i forbrukslån rundt i de forskjellige bankene. Flere og flere banker vokser frem som kun konsentrerer seg om forbrukslån. Hva er det som gjør at disse lånene er så populære er ikke så vanskelig å tenke seg. Er det noe som gjør at folk kan tjene penger så er det ofte slik at noen kaster seg over dem.

Nye regler

Finansdepartementet har fulgt med på veksten i forbrukslån over mange år. De er veldig skremt over den sterke veksten. I 2018 er det også en tosifret vekst i antall forbrukslån som blir tatt opp. Departementet har derfor sagt at de vil at det skal settes grenser på hvor mye penger som kan lånes ut til forskjellige personer. Hva er det som gjør at folk trenger så mye penger er det folk som spør seg, ofte helt til de selv ønsker å gjøre noe.

De nye reglene kommer til å sette en stopper for hvor lenge man kan sitte på et forbrukslån uten at lånet blir betalt ned. Det beste med lån er å betale dem ned. Har du et lån som det ikke blir betalt på kan det være smart å begynne å betale på det. Dine penger burde bli brukt på noe annet enn å betale ned lån. Lån er noe som ikke gavner noen over lang tid.

Gjeldsregister

Forbrukertilsynet har tatt til orde for at det bør settes inn hard lut mot banker som ikke følger regler. Nå vil de fleste som jobber med forbrukslån at det skal lages et gjeldsregister slik at alle banker har oversikt over hvor mye gjeld du har. På denne måten vil du kunne inngå å ta opp for mye gjeld om det skulle friste. Registeret er et system som holder styr på hvor mye penger alle har slik at ingen kan lure til seg mer enn det man kanskje skulle tro at noen kunne få til. Hva som er best og hva som bør komme først av alle reglene som er foreslått kommer veldig an på dem som bestemmer, men registeret bør komme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *