Forbrukslån og reiser

forbrukslån reise

De fleste liker å reise og det å komme seg litt vekk og oppleve nye steder er for mange ett av årets høydepunkter. Uansett om du skal reise en tur rundt i Norge, en helgetur til Italia eller et par uker til Asia så koster det penger å dra på ferie. Du kan selvsagt nøye deg med å drømme om å reise bort, det koster ingenting men er heller ikke så spennende som det å faktisk pakke kofferten og komme seg av gårde. Skal du reise langt, så koster det en del og det er ikke alltid enkelt å spare opp nok. Det er gjerne i slike tilfeller at flere velger et forbrukslån for å få penge nok til å gjennomføre reisen. Skal du eller dere en tur til Thailand, Florida eller kanskje noe enda mer eksotisk som Sør-Amerika, så kan det være behov for å få finansiert hele eller deler av turen.

Finansiering av reisen

Fordelen med et forbrukslån er at du kan benytte det til akkurat hva du måtte ønske, også til en lengre reise. Men det er viktig å huske på at lånet skal betales tilbake med renter og det kan derfor bli en dyr tur om du tar opp et lån på hele reisens pris. En løsning kan være å delfinansiere reisen. Bruk feriepengene dine til å betale for halvparten av reisen og så kan du låne til resten. På den måten blir lånet mindre og reisen rimeligere. Du kan søke om forbrukslån hos de fleste banker og finansieringsselskaper. Her kan du søke om lån fra kr 5000 og oppover. Noen banker tilbyr lån opp til kr 100 000 og andre helt opp til kr 500 000. Et forbrukslån kan du bruke til det du måtte ønske uten at noen spør deg om hva pengene til brukes til. Husk på at lånet skal betales tilbake med renter. Du bør derfor ikke låne mer enn det som er nødvendig.

Søk om forbrukslån hos flere banker

Når du skal søke om forbrukslån så bør du søke hos flere forskjellige banker. Det vil gi deg muligheten for å sammenligne rentenivået og finne frem til det lån som vil koste deg minst. Det finnes også andre alternativer enn de tradisjonelle bankene og det er en låneformidler som KapitalKassen. Disse jobber gjerne sammen med flere forskjellige banker og sørger for at søknaden din blir sendt ut til 5-10 banker på samme tid. Du vil så motta tilbud fra de banker som mener de kan tilby deg lån og du kan så sammenligne tilbudene og finne frem til det rimeligste.

 

Dette koster et forbrukslån

Når du har funnet den eller de bankene du vil søke hos, så fyller du ut et søknadsskjema på nettsiden deres og sender det inn. Banken vil så gå gjennom søknaden din og foreta en kredittvurdering. Det er denne kredittvurderingen som avgjør om din søknad blir godkjent og eventuelt hvor mye du får låne samt hvilken rente du må betale. Har du en solid inntekt og lite gjeld, så vil du få tilbudt et lån med en lavere rente enn hvis du har en liten inntekt og noe gjeld fra før av. Presis hva renten vil ligge på er vanskelig å si før kredittvurderingen har blitt gjennomført, men den laveste effektive renten er på rundt 9 % og går opp til mer enn 16 %. Bankene har ulike krav og retningslinjer og derfor er det lurt å søke hos flere banker på samme tid slik at du finner det rimeligste lånet.

Du kan som regel selv bestemme hvor lang tid du vil bruke på nedbetaling av lånet. Mange banker tilbyr en maksimal nedbetalingstid på 15 år, men husk på at renten løper i hele perioden og det kan derfor bli ganske dyrt å betale renter i så mange år. Du bør derfor overveie om ikke det er mulig å betale et større beløp hver måned slik at nedbetalingstiden blir så kort som mulig. Det vil spare deg for mye penger, som kan brukes til andre og morsommere ting enn å betale renter på et lån.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *